Home - Over Vandoorn

Furniture addicts.

Sander is door en door meubelfanaat. Zo’n persoon die, waar dan ook, altijd stoelen op zijn kop zet om de onderkant te bewonderen. Zijn ‘meubelcarrière’ begon met het toeleveren van halffabricaten aan de Nederlandse meubelindustrie. Hij heeft dus zowel aan de productie- en marketing kant van de tafel gezeten als aan de toeleverzijde.

Later heeft hij het eigenzinnige merk voor kantoor- en projectstoelen Workware opgericht, welke ook buiten Nederland haar netwerk had en werkte onder ander met grote ontwerpers zoals Giancarlo Piretti.

Met Ton Haas heeft hij zijn grote internationale doorbraak gerealiseerd met Harechair, het Nederlandse high-end designlabel. De Harechair-stoelen zijn letterlijk over de hele wereld verscheept. Uit deze collectie hebben de Coral en de Moiré diverse prijzen ontvangen, waaronder de Red Dot en de IF-design Award. Je kan gerust zeggen dat deze stoelen echte design klassiekers zijn geworden. En dat is behoorlijk uniek voor een Nederlands merk! Opvallend is dat vele producten van Sanders’ hand nog steeds worden geproduceerd en verkocht.

Mini Transat 2017

Sander heeft een berg levenservaring opgedaan tijdens zijn 2017 solo-oceaan-race in een volbloed racejacht van slechts 6.50 meter lang. Een race van ruim 8.000 kilometer alleen op de oceaan, zonder daagse communicatie middelen en slechts een maritieme marifoon. Geen havens, geen schuilplek, geen patatkraam en geen hulp. Maar wel een oneindige zee met huizenhoge golven en heftige onweersbuien. Het ritme wordt bepaald door de omstandigheden, waarmee de scheiding tussen dag en nacht verdwijnt.

Een race welke niet zonder gevaren is. Een zeer degelijke voorbereiding, samen met het wal-team, vele uren oefening en training maken de race in alle omstandigheden beheersbaar. En dát is nou net wat je nodig hebt in het dagelijkse leven. Nooit opgeven of binnen in een hoekje wegkruipen.

De golven, de wind en de situatie beoordeel je waar je de boot, koers en jezelf op aanpast.

De finish in Martinique.